OVER CITSS

Geschiedenis

In India moesten we ons project stoppen, maar met een aantal jongeren daar hebben we nog contact. Het project heeft voor hen deuren geopend die anders gesloten zouden blijven.
 

India 2010-2015
In 2010 reist fotograaf Bart Nijs (Studio 38c) naar India. Vijf kansarme jongeren krijgen van hem een cursus fotografie en een camera. Door hun fotowerk te verkopen, onder andere via een Nederlands fairtrade fotobureau, kunnen de jongeren zich ontwikkelen tot zelfstandig fotograaf, is de gedachte. In september 2010, bij het 25-jarig jubileum van Fotostudio Bart Nijs (Studio 38c), wordt het eerste fotowerk geëxposeerd en veel gasten geven een bijdrage. Om dit geld te beheren en de doelstellingen van het project te bewaken wordt stichting Camera in the Smiling Sun opgericht.

Drie schoolprojecten
In 2011 start CITSS projecten in de stad Chennai. Twee Indiase fotografen begeleiden een fotoklas op twee scholen. Medio 2013 volgt een derde school. Van dit project blijven onze fotografen Joyti, Pooja, Raj Pal en Sandeep het langst actief met de camera. In 2015 is CITSS  gestopt in India.Met enkele jongeren hebben we nog contact. We weten echter niet hoe het met Pooja gaat (op de foto met haar familie). We hopen dat zij contact met ons opneemt.

Start Oeganda, 2015
In 2015 start CITSS een project in Oeganda. Vijf van de aanvankelijk acht jonge mensen zijn nu dagelijks aan de slag met de camera:  AndrewPaul, OliverRarhid en Rose, Andrew is heel succesvol en wist de Uganda Photographer of the Year award 2017 te winnen. Hij begeleidt de andere drie fotografen waar hij kan. 

Bestuur CITSS

Stichting Camera in the Smiling Sun werd opgericht op 22 september 2010 en draagt verantwoordelijkheid voor de projecten en het beheer van de financiën. De bestuursleden vergaderen vier keer per jaar.

Bestuur
Wim Marijnissen (secretaris)
Theodoor Theunissen (penningmeester)
Bart Nijs (lid)
Geert Nijhuis (lid)

Jaarrekening 2018 is bijgevoegd als pdf.

ANBI-status

Giften fiscaal aftrekbaar
In 2011 kreeg CITSS de ANBI-status, wat betekent dat giften fiscaal aftrekbaar zijn. Verder is de stichting vrijgesteld van btw.

Camera in the Smiling Sun is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 510 915 93.

Contact

Mail ons je vraag
info@camerainthesmilingsun.com
CITSS is een organisatie door vrijwilligers en daarom niet altijd telefonisch bereikbaar. Mail ons je vraag en je krijgt snel antwoord.

Postadres
Laagstraat 41
6611 CD Overasselt - Nederland
0031 24 6221549
0031 6 53 96 09 01

Privacy Statement